HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Kovács Emesét valószínűleg műteni kell

    2008.11.29. 13:48 :: menjus

    A rövid pályás országos bajnokságon ugrott ki Kovács Emese válla, aki még a sérülés után is vállalta a 200 m pillangót. Azóta sem akar szűnni a fájdalom, az edzéseken most nem is dolgozik a karjával, mert bizonyos mozdulatoknál szúró fájdalmat érez. Nagyon valószínű, hogy műteni kell. Az már korábban eldőlt, hogy Kovács nem lesz ott a rövidpályás Eb-n, de a tervei között mindenképpen szerepel a jövő évi világbajnokság. Remélhetőleg sikeres műtét esetén semmi nem fogja akadályozni az eredményes felkészülésben.

    Szólj hozzá!

    Címkék: kovácsemese

    Eldőlt kik utaznak Rijekába

    2008.11.21. 22:38 :: menjus

    A decemberi rövid pályás Európa-bajnokságon hét fiatal is lehetőséget kap, de nem lesz ott például Kovács Emese és az amerikában tanuló Hosszú Katinka sem.
    Kovács Emese éppen csak túl van egy edzőváltáson és alig másfél hónapja kezdett bele az új edzésmódszerbe. Még nincs megfelelő formában, így egyelőre nem indul rövidpályás viadalon. Ott lesz viszont Cseh László, aki a 4x50m-es vegyesváltóban és háton indul majd. Mivel Laci még mindig jól megérdemelt pihenőjét tölti és semmit sem edz, ennél többet nem szeretne vállalni. Januárban tér majd vissza a medencébe, hogy minden erejével a római vb-re koncentrálhasson.

    A rövidpályás EB-re utazó keret:
    Férfiak: Balog Gábor, Cseh László, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Kovács Norbert, Molnár Ákos, Nagy Péter, Szilágyi Ádám, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid.
    Nők: Bordás Beatrix, Dara Eszter, Dobár Éva, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Szepesi Nikolett, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb magyar csapat rövidpálya

    Külföldön is figyelnek Cseh Lászlóra

    2008.11.21. 22:32 :: menjus

    Minden további kommentár nélkül szeretném felhívni a figyelmet egy cikkre a swimnews.com-ról.

    Cseh Ready To Return To Arena In Time For Rome

    Szólj hozzá!

    Címkék: nagyvilág csehlászló

    Verrasztó Evelyn tarolt az OB-n

    2008.11.16. 10:13 :: menjus

    Az országos rövidpályás bajnokság első napján három országos csúcs született: Verrasztó Evelyn 50 m gyorson, Gyurta Dani 50 m mellen, Szepesi Nikolett pedig 200 m háton ért el új rekordott. Verrasztó a rekord mellé még 200 m vegyes és a 4x50 m gyorsváltó tagjaként is aranyérmes lett, majd a második napon még három aranyérmet tett hozzá a kollekcióhoz (200 m gyors, 100 m vegyes, 800 m gyors). Szepesi Niki a második napon, 50 m háton is új rekordot úszott. Niki még az olimpiai felkészülés során egy otthoni balesetben kezét törte. Rosszul forrtak össze a csontok a kézfejében, és erra sajnos az olimpiai szereplés is ráment. Szeptemberben azonban megműtötték és azóta minden rendben, remek formában van. A férfiaknál kiemelkedik még Kis Gergő, aki az első két napon összesen 3 aranyérmet gyűjtött. A magyar úszósport legnagyobb kiválósága, Cseh László, azonban nem vesz részt az OB-n. Laci jelenleg jól megérdemelt pihenését élvezi, de úgy tervezi, hogy az év végi rövidpályás EB-n elindul.

    Szólj hozzá!

    Címkék: itthon ob rövidpálya verrasztóevelyn

    Hosszú Katinka Amerikát választotta

    2008.11.02. 15:27 :: menjus

    Hosszú Katinka, Amerikában, a Los Angeles-i Dél-Kaliforniai Egyetemen kezdte meg tanulmányait. Ugyanarra az egyetemre jár, mint Kerékjártó Tamás és az első évben főleg angolt tanul. Az egyetemi csapat színeiben folytatja az úszást, nem olyan rég egy texasi viadalon több számot is megnyert. A decemberi rövid pályás Európa-bajnokságot viszont tanulmányai miatt kényszerül kihagyni - a verseny ugyanis egybeesik a vizsgaidőszakkal.

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika hosszukatinka

    süti beállítások módosítása