HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Phelps botrány

    2009.02.08. 10:19 :: menjus

    Alig egy hete óriási botrány robbant ki, a tizennégyszeres olimpiai bajnok Michael Phelps körül. A News of the World című brit bulvárlap múlt vasárnapi számában hatalmas fotót közölt Phelpsről, amint marihuánát szív egy vízipipából. Phelps az eset kiderülése után elismerte a történteket, egyszeri hiba volt és azonnal bocsánatot kért. Bár napokig úgy tűnt, hogy megúszhatja az esetet büntetés nélkül, végül mégis három hónapos eltiltást kapott. Phelpsnek nem volt éppen leányálom az elmúlt egy hét, hatalmas nyomás van rajta, a visszavonulás lehetőségét is fontolgatja.

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika michaelphelps

    Szepesi befejezte

    2009.02.07. 17:47 :: menjus

    21 évesen visszavonul EB-bronzérmes hátúszónk!

    Szepesi Nikolett sokszoros magyar bajnok, a Kőbánya SC versenyzője. Részben családi körülményeivel, valamint a motiváció hiányával magyarázta döntését.
    "Nagyon elment mellettem a világ. Már nem láttam értelmét a folytatásnak. Pekingben nem hittem a szememnek, hogy mennyit fejlődött a komplett mezőny. Már nem éreztem, hogy vinne valami előre."
    Bajnoknőnk ugyanakkor nem akar teljesen elszakadni az uszodák világától, olyannyira, hogy korábbi munkahelyén a Kőér utcában marad, a Vízimanók Úszóovodában kapott állást. Niki óvónői és edzői álmokat is dédelget, ugyanakkor azt is elárulta, még nem teljesen biztos benne, hogy végleg abbahagyja: a budapesti EB és a londoni olimpia még gyakran eszébe jut.


    Szepesi az eindhoveni EB-n szerzett bronzérmével

    Szólj hozzá!

    Címkék: visszavonulás szepesinikolett

    Rossz hír a rajongóknak, jó hír nekünk magyaroknak!

    2009.02.01. 12:11 :: rathia

     

    2009-ben Olaszország fővárosa Róma ad otthont az Úszó Világbajnokságnak. A pekingi olimpia után mindenki csak találgat, kik azok, akik ezt az esztendőt inkább a pihenésnek szánják, kik vonulnak véglegesen vissza a versenyzéstől. Két igencsak kiváló úszó jelentette be nem olyan régen, hogy egy éves szünetet biztosan tart: Koszuke Kitadzsima és Brendan Hansen nem lesz ott Rómában.

    Mindkét mellúszó remek eredményeket tudhat már magáénak, Kitajima aki Athénban és Pekingben is győzött 100, illetve 200 méteren, Hansen korábban ötször világcsúcsot felállító klasszis.

    "Nem hagyok fel a versenyzéssel, de egyelőre nagyszerű érzés, hogy az évnek ebben a szakaszában nincsenek edzéseim. Először nyílik lehetőségem arra, hogy fizikailag és lelkileg is élvezzem az életet" – mondja Kitajima.

    Hansen a következő évet a regenerálódás mellett a munkának szeretné szentelni. "A világbajnokságok már nem motiválnak, viszont az olimpia még igen, ez a sportunk legfontosabb eseménye, szeretnék ott lenni a londoni olimpián" - mondta a 27 éves amerikai.

    A jó hír nekünk, hogy így jelenleg a lehetséges indulók között Gyurta Dániel nevezési ideje a legelső Rómába. Reméljük a 2004-es athéni olimpián ezüst érmet szerző magyar fiú élni tud a lehetőséggel, és kihasználja azt, hogy világbajnok lehet 2009-ben.

    Gyurta Dániel, Koszuke Kitajima, Brendan Hansen

    2004. Athén

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika gyurtadániel

    süti beállítások módosítása