HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Phelps botrány

    2009.02.08. 10:19 :: menjus

    Alig egy hete óriási botrány robbant ki, a tizennégyszeres olimpiai bajnok Michael Phelps körül. A News of the World című brit bulvárlap múlt vasárnapi számában hatalmas fotót közölt Phelpsről, amint marihuánát szív egy vízipipából. Phelps az eset kiderülése után elismerte a történteket, egyszeri hiba volt és azonnal bocsánatot kért. Bár napokig úgy tűnt, hogy megúszhatja az esetet büntetés nélkül, végül mégis három hónapos eltiltást kapott. Phelpsnek nem volt éppen leányálom az elmúlt egy hét, hatalmas nyomás van rajta, a visszavonulás lehetőségét is fontolgatja.

    Az ominózus eset november 6-án történt a Dél-Karolinani Egyetem kollégiumában. Egy házibulin kinálták meg egy slukkal a vízipipából, amelyben nem hagyományos dohány, hanem marihuána volt. A lap hírforrása bizonygatta, hogy Phelps biztosan nem először művel ilyesmit.
    Amint a történet napvilágot látott Michael elismerte az esetet és bocsánatot kért, de tagadta, hogy rendszeresen füvezne, egyszeri botlás volt csupán.
    A marihuána nem számít teljesítményfokozó szernek, de 1998 óta tiltott szernek minősül. Ugyanakkor pár nappal ezelőtt számos szakértő - köztük Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője is úgy gondolta, Phelpsnek nem kell tartani eltiltástól. Mivel nem történt mintavétel, hivatalos vizsgálat és teszteredmény híján semmit sem lehet bizonyítani. Az eset etikai kockázata már más kérdés: Phelps példakép, sok rajongójának okozott ezzel csalódást.
    Phelps végül mégsem úszta meg: az Egyesült Államok Úszószövetsége (USA Swimming) három hónapra eltiltotta őt a versenyzéstől. A büntetés február 6.-án veszi kezdetét és ezzel némiképp felborítja Phelps programját, aki március elejére tervezte első versenyét. A szövetség erre az időszakra felfüggeszti Phelps anyagi támogatását is. Továbbá a Kellog's is bejelentette, hogy nem újítja meg az úszóval kötött reklámszerződését.
    Az elmúlt hét nagyon kellemetlenül telt a Phelps számára. Már abban sem biztos, hogy folytatja az úszást a londoni olimpiáig.
    "A döntés az enyém, de nem hozom meg holnap, vagy holnapután. Sok idő és energia kell hozzá, hogy végiggondoljam. Beszélnem kell Bobbal és a családommal is, mielőtt eldöntöm, hogy mi lesz."
    A legnehezebb dolga mégis akkor volt, amikor édesanyjának kellett beszámolnia történtekről. Phelps megesküdött neki, hogy többet soha nem csinál ilyet. Családja és igaz barátai támogatására most is számíthat.
    "Az egész ügy arra volt jó, hogy kiderüljön, kik az igazi barátok, ki az igazi családom, kik azok, akik valóvan szeretnek és támogatnak."

    A Baltimore Sun cikkét itt olvashatjátok.

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika michaelphelps

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr55929661

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása