HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Pan Pacifics - 1. nap

    2010.08.19. 14:40 :: menjus

    Itthon véget ért Európa legjobbjainak összecsapása, a világsztárok elhagyták Budapestet, miközben a kaliforniabeli Irvineban már összegyűlt a nem európai úszóvilág krémje a Pan Pacific bajnokságra.

    A viadal egyik legnagyobb sztárja, a válogatón remeklő Ryan Lochte lehet: nagy kérdés, hogy mire megy az önmagához képest gyengébb formában levő Phelpshez képest, sikerül-e újra legyőznie például 200 m vegyesen. Az első napon még elmaradt a két amerikai összecsapása, mivel Phelps visszalépett a 200 gyorstól, amit viszont Lochte a világ idei legjobb idejével nyert meg (1:45.30, emlékeztetőül: Paul Biedermann győztes ideje az EB-ről 1:46.06).

    Phelps kizárólag a 200 m pillangóra koncentrált az első napon, amit utcahosszal meg is nyert. Érdekesség, hogy Phelps újra elindul 400 m vegyesen is, holott az olimpia után úgy döntött, végleg lemond erről a számról. Most mégis kipróbálja magát, mivel "nincs veszítenivalója", igaz rémálmok gyötrik miatt: álmában nem tudja leúszni a mell résztávot. A 400 vegyesre a második napon kerül sor, a kihagyás miatt Phelpsről nehéz megmondani, mire lesz képes. A szám legnagyobb esélyese Ryan Lochte.

    Lochte egyébként a 100 m-es hátúszás előfutamaiban is indult és a honfitárs David Plummer mögött a második helyen végzett. Ezzel kiszorították a döntőből Aaron Peirsolt, aki ugyan a negyedik helyen zárt összesítésben, de harmadik amerikaiként csak a B döntőbe kvalifikálhatta magát. Lochte végül visszalépett, így Peirsol előtt megüresedett a pálya és 53.31-es bajnoki csúccsal meg is nyerte az A döntőt. Megint csak összehasonlításképpen: Camille Lacourt győztes és egyben Európa-csúcsot jelentő ideje 52.11. (Érdekes összesítés az EB és Pan Pacs eredményeiről itt található.)

    Az 50 m pillangót a brazil Cesar Cielo nyerte, az ugyancsak brazil Nicholas Santos előtt. Ráadásként a B döntőt is egy brazil, Silva Glauber nyerte. 1500 m gyorson kanadai győzelem született Ryan Cochrane révén.

    Hölgyeknél 200 m gyorson Allison Schmitt délelőtt és délután is bajnoki csúccsal végzett az élen. 200 m pillangón az ausztrál Jessica Schipper nyert 2:06.90-es idővel. Hosszú Katinka ezen a távon pár napja 2:06.71-es idővel szerzett Európa-bajnoki címet.

    50 m pillangón ausztrál kettősgyőzelem született az A döntőben Guehrer és Seebohm révén. Érdekesség, hogy a B döntőt nyerő, szintén ausztrál Kukla századra azonos időt úszott Guehrerrel (25.99 - új bajnoki csúcs).

    Emily Seebohm nyerte a női 100 m-es hátúszás döntőjét a japán Terakawa előtt. Az olimpiai bajnok Natalie Coughlin harmadik lett. Végül 800 m gyorson Kate Ziegler zsebelte be az aranyat.

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika nagyvilág ausztrália 2010 michaelphelps ryanlochte cesarcielo

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr812233193

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása