HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Hírek a nagyvilágból...

    2009.03.27. 20:55 :: menjus

    Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta Nick D'Arcy. Az ausztrál úszó tavaly márciusban okozott súlyos sérüléseket válogatottbeli társának, Simon Cowley-nak, akinek állkapcsa, szemüregcsontja és szájpadja is eltörött. D'Arcy a pekingi olimpián sem indulhatott, a bírósági ítélet szerint pedig 14 hónap és 12 nap felfüggesztett börtönt kapott. Így tehát ott lehet a nyáron esedékes római világbajnokságon, miután az ausztrál bajnokságon 200 m pillangón elért első helyével megszerezte az indulás jogát.

    Bejelentette visszavonulását a vegyesúszás egykori királynője, Jana Klocskova. Sydney és Athén bajnoka a jövőben egy ukrán alapítványnál dolgozik majd, melynek célja az ország úszósportjának fejlesztése és népszerűsítése.

    A Nemzetközi Úszószövetség új szabályokat hagyott jóvá a szuperdresszekkel
    kapcsolatban. Az újítások már a római világbajnokságon élni fognak. Az úszódresszek a jövőben nem fedhetik a nyakat, nem takarhatják a karokat és a bokát, maximális vastagságuk 1 mm lehet és 2010-től a világszövetség csak az általa hitelesített mezekben elért világrekordokat ismeri el. Az idén használható ruhákat március 31-ig kell bevizsgáltatniuk a gyártóknak és újból engedélyeztetniük. A vizsgálaton átment ruhának használat közben légmentesen követnie kell a test vonalát, azonos szabásúnak kell lennie, átalakítások, egyedi megoldások, személyre szabott darabok nem lehetnek, s egyszerre csak egy dresszt szabad felvenni.
    Az új szabályok első "áldozata" a svéd Therese Alshammar, aki nemrégiben úszott világcsúcsot 50 m pillangón. Utóbb megfosztották a rekordtól, mivel két úszódresszt viselt.

    Szólj hozzá!

    Címkék: nagyvilág

    Risztov Éva a visszatérésen gondolkodik

    2009.03.13. 13:54 :: menjus

    Visszatérhet az aktív versenyzéshez Risztov Éva. Többszörös világ- és európa-bajnoki ezüstérmesünk ezúttal inkább hosszútávúszásban szeretné kipróbálni magát.
    Turi György egykori tanítványa, 2005 novemberében döntött a visszavonulás mellett. A 2004-es olimpiai szereplése a vártnál gyengébbre sikerült, és ezután sem sikerült kellően talpra állnia. Nem volt meg a motiváció, a tűz. Most viszont van. Sok mindent átgondolt az elmúlt években, felnőtt, megkomolyodott és most újra versenyezni szeretne. Vajda Tamás irányítása alatt készülne, és már a 2010-es kontinensviadalon is szeretne rajthoz állni.

    Szólj hozzá!

    Címkék: risztovéva

    Boldog születésnapot Kovács Emese!

    2009.03.01. 08:32 :: menjus

    Kovács Emese első felnőtt nemzetközi világversenyén, a debreceni rövidpályás EB-n rögtön egy ezüstéremmel nyitott, majd a tavaly márciusi eindhoveni Európa-bajnokságon nagymedencében is ezüstérmes lett. Ekkor robbant be igazán a köztudatba, rögtön ki is kiáltották az olimpia egyik titkos reménységének. Pekingben azonban egyáltalán nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte. Messze elmaradva élete legjobbjától összesítésben csak a 27. helyen végzett. Ahogy ő fogalmazott: Pekingben egyszerűen elfelejtett úszni. Az olimpia után megvált egykori edzőjétől, Fehérvári Balázstól, akivel már jó ideje nem volt felhőtlen a viszonya, majd a Kőbánya SC-hez csatlakozott, Turi György kezei alá. Az évvégi rövidpályás EB-n nem indult, de a tervei között mindenképpen szerepel a nyáron Rómában megrendezésre kerülő világbajnokság. Emese ma ünnepli 18. születésnapját, gratulálunk neki e jeles alkalomból és sok sikert kívánunk az elkövetkezendőkre.

    Szólj hozzá!

    Címkék: születésnap kovácsemese

    süti beállítások módosítása