HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Egy újabb bronzzal gazdagodott az éremkollekció

    2010.08.16. 19:02 :: menjus

    A margitszigeti EB 6. napja

    Az EB utolsó két napját nem a tv elől, hanem élőben sikerült végigszurkolnom, ezért a kicsit megkésett, de néhol személyes élményekkel is megtűzdelt beszámoló.
    Az utolsó előtti nap programja egy maratoni számmal, a hölgyek 1500 m-es gyorsúszó versenyével kezdődött. A 800 m-en is győztes dán Lotte Friis esélyt sem adott a többieknek, rajt-cél győzelmet aratott a hosszabbik távon is, megelőzve az ír Murphyt és a spanyol Villaecija-t.

    A maratoni szám után sprintszám, méghozzá a nők 50 m-es mellúszásának középdöntője magyar résztvevővel. Kovács Krisztina összesítésben a 16. helyen végzett, az élen pedig magabiztos fölénnyel az orosz Yuliya Efimova. Tovább fokozva az orosz sikereket 100 m pillangón Evgeny Korostyshkin lett Európa-bajnok, méghozzá bajnoki csúccsal.

    Ezek után érkeztünk a nap legjobban várt döntőjéhez, a 200 m női gyorshoz, ahol a két aranylányunk, Mutina Ági és Verrasztó Evelyn is rajtkőre állt. Nemcsak miattuk volt nagy élmény ez a döntő, hanem azért is mert mögöttünk lelkes olaszok éltették kedvencüket, a szám olimpia és világbajnokát, Federica Pellegrinit. Fede magabiztosan szállította nekik az aranyat, Mutina Ági pedig nagy csatában nekünk a bronzérmet.

    A férfiak 50m-es gyorsúszásának középdöntőjében Takács Krisztián holtversenyben szerezte meg a 8. helyet, vagyis a program után még egy szétúszás is várt rá - akárcsak egy éve a világbajnokságon. Nem volt ott egyébként középdöntőkben Alain Bernard, mivel az előfutamok során csak a 3. legjobb franciaként végzett.

    A nők 50m-es hátúszásának döntője fehérorosz győzelmet hozott, Aliaksandra Herasimenia nyakába került az arany, míg a férfiak 200 m-es hátúszásában Donets révén újabb orosz arany született. Kedvenc osztrákunknak, Markus Rogannak ismételten egy ezüst jutott, lassan tényleg rászolgál az örök második jelzőre.

    A 200 m pillangó középdöntői alatt újra tombolhatott a magyar szurkolótábor, Hosszú Katinka az 1., Jakabos Zsu pedig a 3. helyen jutott a döntőbe. A lányok szereplése már előrevetítette, hogy a vártnál is szebb lehet majd a zárónap.

    Az 50 m férfi mell során a mögöttem ülő olaszokon volt a sor az ünneplésben, Fabio Scozzoli lett az Európa-bajnok, Agache és Stekelenburg előtt. A 4x200 m-es férfi gyorsváltóban pedig az oroszok bizonyultak verhetetlennek és így azon a délutánon harmadszorra is meghallgathattuk a himnuszukat.

    Zárásként Takács Krisztiánnak kellett még egyszer medencébe ugrani, hogy megküzdjön a másnapi finálé utolsó kiadó helyéért Steffen Deiblerrel. Krisztiánnak pechje van ezekkel a szétúszásokkal, ha középdöntőben ússza ezt az időt (22.12) simán továbbjut, de most alulmaradt a némettel szemben, így a vasárnapi döntő sajnos nélküle került megrendezésre.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb 2010 verrasztóevelyn mutinaágnes hosszukatinka budapest2010 jakaboszsuzsanna

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr942226073

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása