HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Egy délután, amikor háromszor szólt a magyar himnusz

    2010.08.13. 11:02 :: menjus

    A margitszigeti Eb 4. napja

    Sejtettük, hogy a csütörtök eredményes nap lesz, de az, hogy öt magyart is Európa-bajnokká avatnak még a legmerészebb álmokat is felülmúlta.

    Az első magyar érdekeltségű döntő a nők 200 m-es vegyes száma volt Verrasztó Evelynnel és Hosszú Katinkával. Az, hogy a lányok éremesélyesek, nem volt kérdéses, ahogy az sem, hogy a mezőny nagyon szoros. Camille Muffat kezdett a legerősebben, de a lányok végig szorosan a nyomában, még a kritikus mellúszás alatt sem szakadnak le, gyorson pedig szinte pillanatok alatt faképnél hagyták a franciát. 15 méterrel a vége előtt már egyértelmű a magyar kettős győzelem, már csak az a kérdés, hogy Evelyn vagy Katka csap elsőként a célba. A két lány fej-fej mellett halad, végül csak centik döntenek Katka javára. Egyetlenegy század a különbség a két lány között, Katinkáé az arany, Evelyné az ezüst, ennél csak akkor lehetne nagyobb a boldogság, ha összejött volna az a holtverseny.

    Ezután következhetett az egyik legbiztosabb számunk, a férfi 200 m mell. Dani már az előfutamok és a középdöntők során is megmutatta, hogy kiemelkedik a mezőnyből és a döntő során sem hagyott kétséget affelől, hogy ő a legjobb. 2:08.95-ös új európa-bajnoki csúccsal szerzi meg az aranyérmet, a norvég Alexander Dale Oen (a 100 győztese) és a francia Hugues Duboscq előtt. Ezzel a győzelemmel Dani végleg kiküszöbölte a négy évvel ezelőtti csorbát, amikor hazai közönség előtt meglehetősen leszerepelt. Az a hullámvölgy viszont már a múlté, most ott van a csúcson, Európa trónján.

    Néhány szó a nem magyar vonatkozású döntőkről.
    Bajnokot avattak még a nők 800 m-es gyorsúszásában, a dán Lotte Friis személyében. Az olaszok sztárja, Federica Pellegrini először úszott ezen a távon és végül sikerült felkapaszkodnia a dobogó legalsó fokára.
    Majdnem sikerült a bravúr 50 m háton: a 100-on Európa-csúcsot úszó Camille Lacourt fölényesen szerezte meg az aranyérmet a rövidebbik távon is, és mindössze 3 századdal maradt el a világcsúcstól.
    A nők 100 m-es hátúszásában a britek szereztek kettős győzelmet Gemma Spofforth és Elizabeth Simmonds révén. A bronzérem a német Jenny Mensingnek jutott.
    Sikerült a triplázás a lengyel Pawel Korzeniowskinak is: 2006 és 2008 után 2010-ben is ő hódította el a 200 m férfi pillangó aranyérmét.

    Zárószámként pedig következhetett a nők 4x200 m-es gyorsváltója, ahol a magyarokat a Mutina Ági, Dara Eszter, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn kvartett képviselte. Katka és Evelyn alig egy órával a váltót megelőzően úszták azt a fantasztikus vegyest, de Dara Eszter is egy 100 m pillangó középdöntőjével a lábában állt rajthoz. A lányok elképesztő teljesítmény nyújtottak, hol ők, hol a francia váltó váltott elsőnek. A befutó ember Verrasztó Evelyn szinte fej-fej mellett haladt a franciák utolsó emberével, a vegyesről már megismert Camille Muffatval. És ha a vegyes után egy kicsit talán elégedetlen volt a benyúlásával, ez most tökéletesen sikerült: 2 tizeddel előzték meg a franciákat. Aranyérmes a magyar váltó!

    Valószínű, hogy ezt a napot, amikor háromszor szólt a magyar himnusz, már nem lehet felülmúlni, de biztos, hogy a magyar csapat fog még kellemes meglepetéseket szerezni nekünk.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb 2010 verrasztóevelyn mutinaágnes daraeszter hosszukatinka budapest2010 gyurtadániel

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr252218664

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása