HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Újra Európa Bajnokság Magyarországon!

    2008.09.27. 11:28 :: rathia

    A LEN végrehajtó bizottsága szombaton Zürichben a rendezési jogot Budapestnek ítélte, amely Róma és Moszkva ellenében győzött. 

    Így újra a magyar főváros ad otthont a 2010-es úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak - döntött a kontinentális szövetség.

    Szólj hozzá!

    Címkék: itthon eb budapest2010

    Újabb EB Budapesten?

    2008.09.24. 10:07 :: menjus

    Magyarország megpályázza a 2010-es úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokság rendezését. Így rövid időn belül, 2006 után másodszorra is EB-rendezők lehetünk.

    Az ellenfelek Róma és Moszkva. Előbbi rendezi a 2009-es világbajnokságot, utóbbiban viszont már régóta nem volt vizes világverseny.

    A helyszínről szombaton dönt a LEN.

    1 komment

    Címkék: itthon eb

    Eltűnt aranyérem...

    2008.09.22. 12:30 :: rathia

    Brendan Hansen amerikai mellúszó szerencsétlenül járt nemrégen egy repülőútja során. Az olimpiai bajnok szülővárosából Havertownból utazott vissza a texasi Austinba, ám megérkezésekor szembesülnie kellett a ténnyel, miszerint hátizsákja zsebéből eltűnt a 4X100 méteres vegyesváltóval megnyert pekingi aranyérem.

    Hansen azonnal jelezte a légitársaságnak és a hatóságoknak az érem eltűnését, azonban ők egy darabig tehetetlenek voltak ez ügyben. Nem kellett sokáig aggódniuk, hiszen egy nap múltán feltűnt a becsületes megtaláló. Az aranyérem valószínűleg kieshetett az úszó hátizsákjának zsebéből, majd az a székek alatt hátracsúszott a repülőgép hátuljába.

    A főiskolai hallgató miután megtalálta a dobozt természetesen azonnal kinyitotta, és mikor látta mit is tart a kezében, rögtön értesítette a rendőrséget.

    A hatóság azt javasolta a hölgy utasnak, hogy a Texas Egyetemet hívja fel, mert szinte biztos, hogy a térség olimpiai úszó érmesei oda járnak, vagy jártak, s ott edzenek. Így Hansen-t nem sokkal ezután az egyetemről felkeresték, viccesen megjegyezve; hogy nem hagyott-e el valami nagyon szépen csillogó értéktárgyat.

    Az úszó olyannyira megörült az érem hazatalálásának, hogy még pénzjutalmat is felajánlott a becsületes megtalálónak, aki vonakodva ugyan de elfogadta a csekket, de csakis úgy, hogy megígérte kizárólag jótékony célokra használja fel az adományt.

     

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika

    süti beállítások módosítása