HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Hosszú Katinka Amerikát választotta

    2008.11.02. 15:27 :: menjus

    Hosszú Katinka, Amerikában, a Los Angeles-i Dél-Kaliforniai Egyetemen kezdte meg tanulmányait. Ugyanarra az egyetemre jár, mint Kerékjártó Tamás és az első évben főleg angolt tanul. Az egyetemi csapat színeiben folytatja az úszást, nem olyan rég egy texasi viadalon több számot is megnyert. A decemberi rövid pályás Európa-bajnokságot viszont tanulmányai miatt kényszerül kihagyni - a verseny ugyanis egybeesik a vizsgaidőszakkal.

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika hosszukatinka

    Az ausztrál bajnok is búcsúzik...

    2008.10.27. 23:08 :: rathia

    Újabb úszófenomén jelentette be pályafutása befejezését a napokban. Grant Hackett, a háromszoros olimpiai bajnok ausztrál úszó, az Ausztrál Úszószövetség éves díjátadó gáláján köszönt el.

    A 28 éves sportolónak nagy lehetőség volt Peking, ahol rekordot szeretett volna dönteni 1500 méteres gyorsúszásban, ám lecsúszott a történelmi rekordról: ő lett volna ugyanis ennek a számnak az első háromszoros olimpiai bajnoka.

    Hackett elsősorban a hosszabb távú gyorsúszó számokban remekelt, győzelmeit főként 800 és 1500 méteres gyorsúszásban érte el, azonban az úszók örök ellensége, a sérülés, most őt is legyőzte. Az ausztrál sztár az elmúlt két hónapot mérlegeléssel töltötte, végül arra jutott, hogy állandó váll- és ízületproblémái miatt már nem tudná magából kihozni a maximumot.  

    Az úszás fantasztikus, de neked tudnod kell, hogy mikor vagy kész” – mondta Hackett hétfőn az Ausztrál Úszószövetség éves díjátadó ünnepségén.

    Ezentúl a 2006-ban 24 évesen visszavonult Ian Thorpe mellett az ausztrál úszósport másik legendás alakja, Hackett is csak az uszoda lelátójáról szemléli korábbi társait, akik számára egy búcsúüzenetet is megfogalmazott:

    „Élvezzétek ki e sport minden egyes percét, mert hamarabb véget ér, mint gondolnátok”.

    Szólj hozzá!

    Címkék: ausztrália visszavonulás

    süti beállítások módosítása