HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Újabb ezüsttel bővült Verrasztó Evelyn kollekciója

    2008.12.14. 12:01 :: menjus

    A rijekai rövidpályás EB harmadik napja

    Az EB harmadik napjának első számában, az 1500 méteres férf gyorsúszás fináléjában Kis Gergőért szoríthattunk, aki végül a hatodik helyet szerzett meg. Az ajkai úszó mozgásán látszott, hogy már igen fáradt, az előző napi bravúros ezüst sokat kivett belőle, ráfér már a pihenő.
    Verrasztó Evelyn viszont fantasztikus formában úszott megint és így a második ezüstérmét zsebelte be az EB-ről a 100 m-es vegyesúszás döntőjében.


    Mutina Ági a délelőtti előfutamok során megdöntötte Risztov Éva majdnem hatéves országos csúcsát 400 m gyorson és ezzel a harmadik helyen jutott tovább. A délutáni döntőben elmaradt délelőtti időeredményétől és végül csak az 5. helyen végzett.
    Az elődöntőbe jutott 100 m háton Szilágyi Ádám, ám a döntőbe már nem sikerült beverekednie magát. A Szepesi Nikolett, Pecz Réka, Dara Eszter, Verrasztó Evelyn összetételű női 4x50 m-es vegyesváltó egyetlen hellyel maradt el a döntőtől, pedig a váltó nyitóembere Szepesi Niki új országos csúcsot is döntött.
    Bejutott viszont a másnapi döntőbe Dara Eszter, aki a délelőtti előfutam majd a középdöntő során is új országos csúcsot úszott (57.12) és ezzel a második legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba.
    A nap krónikájához hozzátartozik, hogy az idén úszott világcsúcsok száma átlépte a 100-as határt. A 100. Amaury Leveaux nevéhez fűződik, aki a 100 m gyors fináléjában újabb világcsúccsal biztosította be aranyérmét.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb kisgergő rövidpálya verrasztóevelyn mutinaágnes daraeszter

    Kis Gergő - ezüst 400 m vegyesen

    2008.12.14. 10:19 :: menjus

    A rijekai rövidpályás EB 2. napja

    A 800 m női gyorsúszás döntőjével kezdődött a rijekai rövidpályás EB második délutánja, melynek aranyérmét új világcsúccsal a szám olimpiai ezüstérmese Alessia Filippi szerezte meg.
    Az 50 m-es férfi hátúszás elődöntőiben már mi is érdekeltek voltunk Szilágyi Ádám révén. Saját futamában hatodik helyen célba érve, 24.55-tel új országos csúcsot úszott, de a középdöntőbejutáshoz ez sem volt elég.
    Az 50 m-es női pillangó elődöntőiben Dara Eszter és Bordás Beatrix révén is érdekeltek voltunk, de egyik hölgy sem jutott be a legjobb nyolc közé.
    Az est legfontosabb száma a 400 m férfi vegyes döntője következett, amelyben - Cseh László távollétében - Kis Gergő számított a legnagyobb magyar esélyesnek. Kis remek úszással az ezüstérmet szerezte meg, nem csalódott, elégedett a második hellyel. Most egy hónapos pihenőt tervez, mert az olimpia után amúgyis kicsit megrövidült a tervezett pihenés. A számot hatalmas egyéni csúccsal az osztrák Dinko Jukic nyerte. A másik magyar résztvevő Verrasztó Dávid végig nagy csatában volt a dobogóért, de végül a negyedik hely jutott neki. Egyáltalán nem csalódott, hiszen most végre lehetősége volt arra, hogy elinduljon a számban.
    A 200 m-es női mellúszűs fináléját az orosz Alena Alekszejeva nyerte, míg a 100 m férfi mell döntőjében Igor Boriszik diadalmaskodott új Európa-csúccsal.
    A női 100 m-es gyorsúszás döntőjében Marleen Veldhuis megszerezte harmadik rövidpályás aranyérmét. Amaury Leveuax 50 m után a 100 m gyorson is világcsúcsot úszott - a középfutamban. Megszületett a horvátok első aranyérme is: a 100 m-es női hátúszás fináléját új Európa-csúccsal Sania Jovanovic nyerte. A 100 m-es férfi pillangóúszás fináléját, szintén új Európa-csúccsal Milorad Csavics nyerte.
    A női 100 m-es vegyesúszás első középfutamát Verrasztó Evelyn egy percen belüli idővel nyerte meg, és összesítésben a második helyen jutott a másnapi döntőbe.
    A npi 50 m-es pillangúszás döntőjében újabb Európa-csúcs és újabb holland aranyérem született Jinkelien Schreuder révén. Az 50 m hát fináléjában Sztanyiszlav Donyec második aranyérmét is megszerezte.
    A második nap zárószámát, a női 4x50 m-es gyorsváltót a hollandok nyerték, mögöttük a svédek és a németek végeztek.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb kisgergő rövidpálya verrasztóevelyn

    Verrasztó Evelyn és az első ezüst

    2008.12.12. 09:44 :: menjus

    Egy ezüstérmet hozott számunkra a rijekai rövidpályás EB első napja. Verrasztó Evelyn 200 m női vegyesúszásban léphetett a dobogó második fokára, időeredménye ráadásul új országos csúcsot is jelent.
    Kis Gergő 7. lett 400 m gyorson, kicsit csalódott ugyan emiatt, de ő inkább a 400 vegyesre koncentrál. A 200 m női pillangó fináléjában Mutina Ágnes 4. Jakabos Zsuzsanna a 7. helyen végzett, míg Nagy Péter 6. lett 200 m vegyesen.
    Nem jutott döntőbe 100 m mellen Molnár Ákos és 100 m háton Szepesi Nikolett sem, ahogy - kis meglepetésre - a 4x50m-es férfi vegyesváltó is elvérzett már az előfutamok során. Ugyanakkor a fiúk időeredménye országos csúcsnak számít, mivel eddig nem tartották számon ezt a versenyszámot.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb kisgergő rövidpálya verrasztóevelyn

    süti beállítások módosítása