HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Fantasztikusan gyors lányok

    2008.08.14. 09:48 :: menjus

    Gyurta Dániellel és a 200 m-es férfi mellúszás döntőjével kezdhették a napot a korán kelők. Dani elmaradva a kedden úszott Európa-csúcsától 2:09.22-es idővel, szoros hajrában az ötödik helyen végzett. Nem csalódott, hiszen élete második legjobb idejét úszta, és 19 évesen Európa-csúcstartónak mondhatja magát. Övé a jövő. A számot a címvédő Kosuke Kitajima nyerte, ezzel ő a világ legjobb mellúszója, hiszen korábban senkinek sem sikerült mindkét távon kétszer egymás után olimpiát nyernie.

    Majdnem megtréfálták a világcsúcstartó Lisbeth Trickett-et a női 100 m-es gyorsúszás középdöntőjében. Az ausztrál úszónő csak a nyolcadik helyen jutott a holnapi fináléba, a második futamot nyerő Pang kizárásának köszönhetően. Így Trickett éppen csak befért a továbbjutók közé, ez persze egyáltalán nem zárja ki, hogy holnap megnyeri a számot, de hatalmas blama lett volna, a világcsúcstartó kiesése.

    A férfiak 200 m-es hátúszó középdöntőjének élén az Aaron Peirsol, Ryan Lochte, Markus Rogan hármas végzett, nagy valószínűséggel holnap is ők lesznek harcban az érmekért. A százon bronzérmes Arkady Vyatchanin szétúszással került csak be a fináléba.

    Sikerült a meglepetés viszont a 200 m pillangó döntőjében. A kínai Liu és honfitársa Jiao kettős győzelmet szereztek a házigazdáknak a – már csak egykori – világcsúcstartó Jessicah Schipper előtt, akitől a rekordját is elvette Liu. A címvédő Jedrzejczak csak a negyedik helyen végzett.

    Az olimpia egyik legnagyobb döntője következett: férfi 100 m gyors. Eamon Sullivannal és Alain Bernarddal, akik eddig egymásnak adogatták a világcsúcsokat, a címvédő Hoogenbanddal, aki történelmi pillanatra készült és a váltóban remeklő Jason Lezakkal. 50 m-nél még Eamon Sullivan fordult elsőnek, de Alain Bernard hatalmas hajrával elhappolta előle az olimpiai bajnoki címet. A világcsúcs elmaradt, most 47.21 is elég volt a győzelemhez. A harmadik helyen holtverseny alakult ki Jason Lezak és Cesar Cielo Filho között, így Pieter van den Hoogenband leszorult a dobogóról. A hollandok kiválósága a döntő után bejelentette visszavonulását. Háromszoros olimpiai bajnok (100 és 200 gyorson Sydney-ben, 100 gyorson Athénban), két ezüst és három bronzéremmel is rendelkezik. Az úszás egyik nagy alakja búcsúzott a medencétől.


    Az ünneplő Alain Bernard és búcsúzó Hoogenband

    A 200 m női mellúszás középdöntőjét az előfutamokhoz hasonlóan Rebecca Soni nyerte, megelőzve Leisel Jonest és Mirna Jukicot. Az osztrák úszónő immáron ténylegesen elvette az Európa-csúcsot Kovács Ágitól – igencsak nagy botrány lenne, ha pekingi uszoda méretei sem lennének rendben.

    A 200 m férfi vegyesúszás középdöntőjében Cseh László a negyedik helyen végzett, vagyis holnap is izgulhatunk érte és az újabb éremért. Az élen Ryan Lochte végzett, mindössze egy századdal megelőzve Phelpset. Lochte arra készül, hogy holnap elkapja Phelpset, kérdés, hogy mire lesz képes úgy, hogy ekkor egy 200 m hát már a lábában lesz, ahol szintén szeretné megtréfálni Aaron Peirsolt. Hasonló tréfára készül persze vegyesen Cseh Laci is.

    A nők 4x200 m-es gyorsváltója zárta a reggeli programot, ahol a tegnap hatalmas országos csúcsot úszó lányainknak is szurkolhattunk. A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna összeállítású kvartett időeredményben ugyan nem, de helyezésben tegnapi eredményét is túlszárnyalta. Megelőzve a japánokat és a svédeket is a hatodik, azaz pontszerző helyen zárták a finálét, ráadásul a harmadik legjobb európai váltóként. Szereplésük talán az egyik legkellemesebb meglepetés eddig az olimpián, nagyon nagy lehetőségek vannak ebben a fiatal csapatban.
    A számot egyébként kis meglepetésre, de hatalmas fölénnyel, világcsúccsal nyerték meg az ausztrál hölgyek. A nagy esélyesnek tartott amerikai váltót a házigazda kínaiak is megelőzték. Katie Hofftól, az olimpia egyik eddigi nagy vesztesétől egy újabb aranyesély szállt el.

    Holnap 04:45 200 m férfi vegyes döntő Cseh Lászlóval.

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 verrasztóevelyn mutinaágnes daraeszter csehlászló gyurtadániel jakaboszsuzsanna

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr56615334

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása