HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Pillangón bukhat Phelps?

    2008.08.14. 19:35 :: menjus

    A legnépesebb számmal a férfi 50 m gyors előfutamaival kezdődött a délután. A tizenhárom futamban összesen 97 versenyző állt rajthoz, köztük az utolsó előttiben Takács Krisztián. Magyar bajnokunk alig elmaradva az országos csúcsától 22.14-gyel a 14. helyen kvalifikálta magát a holnapi középdöntőkbe. Ebben a számban egyébként újra összecsaphat a délelőtt két nagy sztárja Eamon Sullivan és Alain Bernard. Az élen azonban ezúttal nem ők végeztek, hanem a francia Amaury Leveaux, méghozzá olimpiai csúccsal. Alexander Popov 16 éves rekordját adta át a múltnak.

    A nők maratoni számában, 800 m gyorson Nagy Réka képviselte hazánkat. 8:40.38-as ideje ugyan csak a 26. helyre volt elég, de hozta a kötelezőt, megjavította egyéni legjobbját. Hatalmas meglepetésre egy amerikai sem jutott a döntőbe, Kate Ziegler a 10., Katie Hoff 11. helyen zárt. Hoff kisasszony 6 aranyért indult Pekingbe, nullával megy haza. Bár egy ezüst és két bronz azért összejött neki, egyértelműen ő az olimpia egyik nagy vesztese. Az előfutamokat egyébként a négyszázon nyertes Rebecca Adlington olimpiai rekorddal nyerte.

    Hihetetlenül szoros versenyt produkáltak már most a 100 m pillangó résztvevői. Az első helyen olimpiai rekorddal továbjutó Milorad Cavic és a 16. Kaio Almeida között mindössze 1.29 másodperc van. Ez lehet Michael Phelps legrízikósabb száma, különösen úgy, hogy már a középdöntőben is teljes erővel kell úsznia továbbjutáshoz. Phelpsre holnap egy 200 m vegyes döntő is vár, ami (reményeink szerint Cseh László miatt) ugyancsak nehéz menet lesz. Sajnos a vegyes döntőjét előbb rendezik, mint a pillangó középdöntőjét, pedig nem kis előnyt jelenthetne Lacinak, ha egy szokásosnál fáradtabb Phelps-szel kellene összemérnie az erejét. Különösen úgy, hogy a másik nagy vetélytársnak, Ryan Lochtenak is az lesz a második döntője. Holnap minden kiderül.
    A 100 pillangó világcsúcstartója, Ian Crocker meglepetésre csak a 13. helyen végzett, persze így is biztos továbbjutó. Lehet, hogy mindez csak taktika, de elképzelhető, hogy a várakozásokkal ellentétben nem ő lesz Phelps legnagyobb kihívója.

    A nők 200 m hátúszásnak előfutamaiban Szepesi Nikolett és Verrasztó Evelyn révén is érdekeltek voltunk. Igaz Evelyn majdnem elfeledkezett arról, hogy neki itt még úsznia kell. A délelőtti bravúros váltó után boldogan nyilatkozta, hogy most már az ünneplésé és a pihenésé a főszerep, majd rájött, hogy este még előfutamok várnak rá. Evelyn összesítésben csak a 17. helyen végzett, így éppen kicsúszott a középdöntőből. Most már valóban jöhet a pihenés. A még mindig sérülésével küszködő Szepesi Nikinek is csak a 18. hely jött össze, így nem lesz magyar a szám holnapi középdöntőiben. Ott lesz viszont a címvédő Kirsty Coventry, aki Egerszegi Krisztina olimpia rekordját megdöntve jutott az első helyen tovább.

    A magyarok eredményei:
    50 m férfi gyors
    14. Takács Krisztián 22.14

    800 m női gyors
    26. Nagy Réka 8:40.38

    100 m férfi pillangó
    50. Madarassy Ádám 53.93

    200 m női hát
    17. Verrasztó Evelyn 2:11.02
    18. Szepesi Nikolett 2:11.47

    A holnapi döntők és elődöntők programja:
    04:00 50 m férfi gyors, középdöntő (Takács Krisztián)
    04:09 200 m női mell, döntő
    04:16 200 m férfi hát, döntő
    04:23 200 m női hát, középdöntő
    04:45 200 m férfi vegyes, döntő (Cseh László)
    05:01 100 m női gyors, döntő
    05:16 100 m férfi pillangó, középdöntő

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 verrasztóevelyn szepesinikolett takácskrisztián

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr40616201

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása