HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Történelmi pillanatok

    2008.08.16. 11:01 :: menjus

    Michael Phelps beállította Mark Spitz rekordját, Rebecca Adlington 19 éves rekordot adott át a múltnak, Cielo Filho megszerezte Brazília első olimpiai aranyérmét az uszodában. A sporttörténelmi pillanatok napja volt ez.

    Az úszóversenyek utolsó előtti napján elsőként a női 200 m hát döntősei ugrottak vízbe. A címvédő zimbabwei Kirsty Coventry végig hatalmas fölénnyel a mezőny előtt, világcsúccsal nyerte meg az aranyat. Coventrynek ezen az aranyon kívül már három ezüstérme is van. Mögötte a korábbi világrekorder amerikai Margaret Hoelzer végzett, a bronz Reiko Nakamuranak jutott.

    A legnagyobb izgalmakkal várt szám a férfi 100 m pillangó döntője. Michael Phelps legrizikósabb számában a legnagyobb kihívó a szerb Milorad Cavic. Bődületes hajrát produkálnak a fiúk, minden idők legszorosabb befutójában Phelps egyetlenegy másodperccel ért előbb a falhoz. Egyetlenegy századon múlt az aranyérem és a rekord sorsa. Hatalmas mázli valljuk be, Phelps maga is azt hitte a célbaérkezés pillanatában, hogy vesztett. Rá kellett tennie még egy fél tempót, ami a vesztét is jelenthette volna, de végül pont ezzel nyert. Phelps ezzel beállította Mark Spitz rekordját, és mivel az amerikai vegyesváltó szintén nagyon nagy esélyese a holnapi döntőnek, majdnem borítékolható, hogy meglesz a nyolc arany. Ez viszont az egyetlen olyan szám, amiben nem világcsúccsal nyert Phelps, az továbbra is – most negyedik helyen célbaérő - Ian Crocker nevéhez fűződik.


    Itt még Cavic előrébb, mégis Phelpsnek jött ki jobban a benyúlás

    A 400 gyors győzelme után a brit Rebecca Adlington végig uralta a 800 m döntőjét is, győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség. Ráadásul a brit fiatal 8:14.10-es idejével Janet Evans 19 éve fennálló világcsúcsát is megdöntötte. Második helyen az olasz Alessia Filippi ért célba, míg a dán Lotte Friis az utolsó métereken hajrázta le Camelia Potecet.


    Rebecca Adlington 19 éves világcsúcsot adott át a múltnak

    A maratoni szám után egy sprintszám a nap utolsó döntője: 50 m férfi gyors. A legnagyobb esélyesnek a világcsúcstartó Eamon Sullivan és a 100 m gyors győztese Alain Bernard számít, de 50 méteren bármi megtörténhet. Mint például az is, hogy Cielo Filho jóvoltából megszületik az első brazil aranyérem. Az olimpiai csúccsal nyertes brazilnak rögtön a célbaérkezés után eleredtek a könnyei és a dobogón is meghatódott, nagyon nagy dolgot vitt véghez ő is. Ezüstérmes a francia Amaury Leveaux, megelőzve honfitársát Alain Bernardot. A világcsúcstartó Eamon Sullivan csak a hatodik helyen ért célba.


    Ceasar Cielo Filho, Brazília első aranyérmese meghatódottan a dobogón

    Levezetésképp a női 50 m gyors középdöntői zárták a napot, melynek első helyén a 41 éves Dara Torres végzett, megelőzve a nála 25 évvel fiatalabb Cate Campbellt és a német Britta Steffent. A világcsúcstartó Lisbeth Trickett mindössze az 5. helyen ért célba, elképzelhető, hogy 100 gyors után ötvenen is elkapják a világcsúcstartót.

    Már csak egy nap van hátra az úszóversenyekből. Holnap reggel az 50 m női gyors, az 1500 m férfi gyors és a két vegyesváltó döntőivel búcsúzunk majd a pekingi olimpiától.

    Szólj hozzá! · 1 trackback

    Címkék: peking2008 michaelphelps

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr85618379

    Trackbackek, pingbackek:

    Trackback: Buy Pentedrone online big crystal 2018.06.26. 19:52:57

    PRONG, Dürer kert 2009 június 24. - képes beszámoló - RockStation

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása