HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Nagy csatára van kilátás vegyesen

    2010.08.11. 12:07 :: menjus

    A margitszigeti EB 2. napja

    Bár a szuperdresszek korszakának lezárásával a rekordesőtől is jó időre elbúcsúzhatunk, de azért vannak még textildresszben is megdönthető rekordok. Ezt bizonyítva a második napon a francia Camille Lacourt Európa-rekorddal nyerte a 100 m hátat, Honfitársát Jeremy Straviust és a brit Liam Tancockot előzte meg. Utóbbi csak azért lehetett ott a döntőben, mert az osztrák Markus Rogan visszalépett a döntőtől, így a brit utolsó, 8. helyen befért a döntőbe és éremre váltotta a lehetőséget. 

     

    Az osztrák távolmaradásának oka egyébként nem más, mint Cseh Laci és a 200 m vegyes. A középdöntőkből Laci magasan a legjobb idővel jutott tovább (1:58.33), de a második helyen továbblépő Rogant (1:59.17) sem szabad egy percre se leírni. Az esti döntőben pazar csatára van kilátás. Ráadásul két magyar is ott lesz a döntőben, Verrasztó Dávidnak ugyanis a 6. helyet sikerült megszereznie a középdöntőkben.
     
    Jutott magyar érdekeltségű döntő a második napra is Gyurta Dani révén, aki végül kevéssel lemaradva a dobogóról, a 4. helyen zárt. Nagyszerű formát sejtet ez az erősebbik számára a 200-ra.
     
     
     
    Verrasztó Evelyn és Mutina Ági révén a női 100 m-es gyorsúszás középdöntőjében is érdekeltek voltunk. Evelyn a 6. legjobb idővel jutott tovább, míg Ági a 13. helyen búcsúzott. Nem lesz könnyű dolga Evelynnek, mivel a döntő előtt még a 200 m-es vegyesúszás középdöntőjében is lesz egy kis dolga. Többször elmondta, hogy természetesen a vegyesre készült többet, de mégis a 100 gyors a kedvenc száma.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb 2010 verrasztóevelyn mutinaágnes csehlászló budapest2010 gyurtadániel

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr802214367

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása