HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Hírek

    2008.08.03. 20:02 :: menjus

    Még 5 nap a pekingi olimpiáig

    Pieter van den Hoogenband nem indul el 200 m gyorson, de 100-on nyerni akar. Hoogenban a rövidebbik távon Sydneyben és Athénban is nyerni tudott, ha Pekingben is sikerül neki, ő lehet az első férfi úszó, aki egy számban három egymás utáni olimpián is diadalmaskodik.
    Ugyanez a lehetőség adott Grant Hackett előtt is az 1500 m-es gyorsúszásban, de Hoogenband döntőjét előbb rendezik.
    Hoogenband azért döntött úgy, hogy kihagyja a hosszabbik számot, mert a 200 döntője alig 12 órával előzi meg a 100 elődöntőjét.
    "Már nem vagyok a 2000-es sydney-i olimpia fiatal titánja. A harmincadik életévemben járok, oda kell figyelnem az erőbeosztásra."
    Hoogenband emellett természetesen tagja lesz a holland 4x100-as gyorsváltónak.

    Megszületett a döntés Jessica Hardy doppingügyében. Az amerikai úszónő két éves eltiltást kapott, így természetesen a pekingi olimpián sem indulhat. A 100 m korábbi világcsúcstartója az omahai válogatón bukott le.

    Mirna Jukic július 26-án megdöntötte a 200 m mellúszás Európa-rekordját. A korábbi rekordot Kovács Ági úszta a sydneyi olimpián. Elképzelhető azonban, hogy nem hitelesítik Jukic rekordját, mivel schwechati uszoda négy centiméterrel rövidebb a szabványnál és a hivatalos egyezmény szerint ez az eltérés maximum 2 centiméter lehet. Az ügyben még nincs döntés, de ha nem megfelelő az uszoda mérete Ági megtarthatja a rekordját.

    Végezetül essen pár szó Michael Phelpsről, illetve egészen konkrétan most Mark Spitzről. Spitz a Phelps-hívők táborát erősíti, és meggyőződése, hogy honfitársa megdönti nevezetes rekordját. Spitz ugyakakkor csalódott, hogy mindezt nem nézheti végig a helyszínen, mivel a szervezők nem hívták meg Pekingbe.
    „Miután nem hívtak meg, tévén nézem a versenyeket. Nem hittem volna, hogy ez lesz.”

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika nagyvilág peking2008

    Túl az első doppingteszten

    2008.08.02. 10:16 :: menjus

    Még 6 nap a pekingi olimpiáig

    A magyar úszók pénteken átestek az első hivatalos edzésnapjukon, sőt Cseh Lászlót a WADA ellenőrei is azonnal megtalálták.
    Bajnokunk nem lepődött meg a gyorsaságon, sőt edzőjével, Turi Györggyel számítottak is rá.

    "Így van ez rendjén, tulajdonképpen az történt, amire számítottunk és amit teljes mértékben támogatunk is. Nyilvánvaló, hogy az összes nagy esélyest szép sorjában megvizsgálja majd a WADA, másképpen hogyan is jönne össze az előre bejelentett 4.500 olimpiai doppingteszt..." - mondta Turi György.

    Turi György arról is beszámolt, hogy az úszók jól viselik az átállás nehézségéit.

    Szólj hozzá!

    Címkék: dopping peking2008

    Minden megtesznek az olimpia sikeréért

    2008.08.01. 11:44 :: menjus

    Még 7 nap a pekingi olimpiáig

    Szigorú, időnként meglepő, sőt néhol vicces intézkedésekkel segítik elő az egy hét múlva kezdődő olimpia sikerét.
    A rendkívül nagy levegőszenyezettség és az állandó dugók igen komoly aggodalmakra adtak okot, melynek érdekében szokatlan közlekedési korlátozást vezettek be a szervezők: az elkövetkezendő időszakban váltakozva csak a páros ill. páratlan rendszámú gépjárművek közlekedhetnek Pekingben, sőt a megengedettnél nagyobb károsanyag kibocsátású járművek egyáltalán nem mehetnek az utakra egészen a paralimpiai játékok végéig.
    Mindezek ellensúlyozásaként 3 új metróvonallal bővítették a tömegközlekedést, hétfő délelőttre viszont így is dugó alakult ki az egyik legforgalmasabb metróvonalon.
    Több gyár, erőmű és vegyi üzem működését fogták vissza, vagy állították le teljesen.
    A szervezők betiltották a zászlós szurkolást, továbbá viselkedési és öltözködési előírásokat küldtek szét a pekingi háztartásokban. E füzet szerint nem tanácsos a túl színes ruhaviselet, a fekete cipő fehér zokni párosítás, valamint az utcán pizsamában történő járkálás. Tilos továbbá a külföldi turistákat korukról, jövedelmükről, vallási és politikai hovatartozásukról faggatni.
    Rendkíül komolyan veszik a szervezők a biztonsági kérdéseket is: a repülőtereken és a metrómegállókon kívül a buszokon is biztonsági őrök dolgoznak majd. Hatezren az autóbuszokon és mintegy 30000-en a buszmegállókban ügyelnek majd a biztonságra.
    Ugyanilyen komolyan veszik a doppingellenőrzéseket is: 917 doppingellenőr dolgozik majd az olimpián, mintegy 4500 mintát elemeznek majd, ebből 900-on végeznek el vértesztet és a játékok történetében először növekedési hormont is keresnek. Így közel 1000 ellenőrzéssel több várható, mint négy éve Athénban.

    Szólj hozzá! · 2 trackback

    Címkék: dopping peking2008

    Verrasztó Dávid nem lesz ott az olimpián

    2008.07.30. 18:07 :: menjus

    Még 8 nap a pekingi olimpiáig

    Ma délután útnak indult pekingbe az első nagyobb csoport, az úszók. Nem szállt fel a gépre azonban Verrasztó Dávid, aki lemondta az olimpiai szereplését. Verrasztót a 4x200-as gyorsváltó tagjaként nevezték, de csak tartalék volt. Nem akarta a lelátóról végignézni a versenyeket, ha ő maga nem lehet részese, így inkább itthon marad. Döntését édesapja kérésére sem változtatta meg.
    Az úszókkal tartott többek között a két tornász Böczögő Dorina és Gál Róbert is, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség főtitkára és Tállay András főorvos, az egészségügyi csoport vezetője is.

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 magyar csapat

    Az első

    2008.07.29. 11:08 :: menjus

    Megérkezett az első magyar az olimpiai faluba, aki nem más, mint Kerékjártó Tamás. Kerékjártó az Egyesült Államokban tanul onnan utazott Pekingbe. Elmondása szerint az olimpiai falu minden igényt kielégítő, eddig nagyon elégedett a hellyel. Társai szerdán indulnak Pekingbe, az úszókból álló csoport lesz az első nagyobb magyar küldöttség.

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 magyar csapat

    süti beállítások módosítása