HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Hírek

    2008.08.03. 20:02 :: menjus

    Még 5 nap a pekingi olimpiáig

    Pieter van den Hoogenband nem indul el 200 m gyorson, de 100-on nyerni akar. Hoogenban a rövidebbik távon Sydneyben és Athénban is nyerni tudott, ha Pekingben is sikerül neki, ő lehet az első férfi úszó, aki egy számban három egymás utáni olimpián is diadalmaskodik.
    Ugyanez a lehetőség adott Grant Hackett előtt is az 1500 m-es gyorsúszásban, de Hoogenband döntőjét előbb rendezik.
    Hoogenband azért döntött úgy, hogy kihagyja a hosszabbik számot, mert a 200 döntője alig 12 órával előzi meg a 100 elődöntőjét.
    "Már nem vagyok a 2000-es sydney-i olimpia fiatal titánja. A harmincadik életévemben járok, oda kell figyelnem az erőbeosztásra."
    Hoogenband emellett természetesen tagja lesz a holland 4x100-as gyorsváltónak.

    Megszületett a döntés Jessica Hardy doppingügyében. Az amerikai úszónő két éves eltiltást kapott, így természetesen a pekingi olimpián sem indulhat. A 100 m korábbi világcsúcstartója az omahai válogatón bukott le.

    Mirna Jukic július 26-án megdöntötte a 200 m mellúszás Európa-rekordját. A korábbi rekordot Kovács Ági úszta a sydneyi olimpián. Elképzelhető azonban, hogy nem hitelesítik Jukic rekordját, mivel schwechati uszoda négy centiméterrel rövidebb a szabványnál és a hivatalos egyezmény szerint ez az eltérés maximum 2 centiméter lehet. Az ügyben még nincs döntés, de ha nem megfelelő az uszoda mérete Ági megtarthatja a rekordját.

    Végezetül essen pár szó Michael Phelpsről, illetve egészen konkrétan most Mark Spitzről. Spitz a Phelps-hívők táborát erősíti, és meggyőződése, hogy honfitársa megdönti nevezetes rekordját. Spitz ugyakakkor csalódott, hogy mindezt nem nézheti végig a helyszínen, mivel a szervezők nem hívták meg Pekingbe.
    „Miután nem hívtak meg, tévén nézem a versenyeket. Nem hittem volna, hogy ez lesz.”

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika nagyvilág peking2008

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr97598860

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása