HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Minden megtesznek az olimpia sikeréért

    2008.08.01. 11:44 :: menjus

    Még 7 nap a pekingi olimpiáig

    Szigorú, időnként meglepő, sőt néhol vicces intézkedésekkel segítik elő az egy hét múlva kezdődő olimpia sikerét.
    A rendkívül nagy levegőszenyezettség és az állandó dugók igen komoly aggodalmakra adtak okot, melynek érdekében szokatlan közlekedési korlátozást vezettek be a szervezők: az elkövetkezendő időszakban váltakozva csak a páros ill. páratlan rendszámú gépjárművek közlekedhetnek Pekingben, sőt a megengedettnél nagyobb károsanyag kibocsátású járművek egyáltalán nem mehetnek az utakra egészen a paralimpiai játékok végéig.
    Mindezek ellensúlyozásaként 3 új metróvonallal bővítették a tömegközlekedést, hétfő délelőttre viszont így is dugó alakult ki az egyik legforgalmasabb metróvonalon.
    Több gyár, erőmű és vegyi üzem működését fogták vissza, vagy állították le teljesen.
    A szervezők betiltották a zászlós szurkolást, továbbá viselkedési és öltözködési előírásokat küldtek szét a pekingi háztartásokban. E füzet szerint nem tanácsos a túl színes ruhaviselet, a fekete cipő fehér zokni párosítás, valamint az utcán pizsamában történő járkálás. Tilos továbbá a külföldi turistákat korukról, jövedelmükről, vallási és politikai hovatartozásukról faggatni.
    Rendkíül komolyan veszik a szervezők a biztonsági kérdéseket is: a repülőtereken és a metrómegállókon kívül a buszokon is biztonsági őrök dolgoznak majd. Hatezren az autóbuszokon és mintegy 30000-en a buszmegállókban ügyelnek majd a biztonságra.
    Ugyanilyen komolyan veszik a doppingellenőrzéseket is: 917 doppingellenőr dolgozik majd az olimpián, mintegy 4500 mintát elemeznek majd, ebből 900-on végeznek el vértesztet és a játékok történetében először növekedési hormont is keresnek. Így közel 1000 ellenőrzéssel több várható, mint négy éve Athénban.

    Szólj hozzá! · 2 trackback

    Címkék: dopping peking2008

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr59595804

    Trackbackek, pingbackek:

    Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.08.03. 12:53:15

    Frissített fotók a Google adatbázisában az Olimpia helyszínérőlA Google az Olimpia tiszteletére frissítette adatbázisát az Olimpia helyszínéről. A cégóriásnak igen nehéz dolg a volt a hatalmas szmog miatt, hiszen a műholdas felvételeken nem sok mindent le…

    Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.08.03. 12:52:38

    Mire jó az internet az Olimpia alatt?Az olimpiai láng 6 nap múlva Pekingbe ér. Vannak olyan szerencsések, akik élőben kövehetik az eseményeket Pekingben. Nekünk, akik nem tudtak eljutni a Kínai fővárosba, azoknak milyen lehetőségei vannak, hogy ők is nyom…

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása