HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Cseh László Európa királya!

    2010.08.11. 21:20 :: menjus

    A Margitszigeti EB 3. napja

    Még mindig Cseh László Európa legjobbja 200 m vegyesen, kiegészült a legfényesebb éremmel a magyar csapat kollekciója!

    No, de haladjunk inkább szépen sorban. A margitszigeti EB 3. versenynapjának délutáni programja a férfi 1500 m gyors döntőjével kezdődött, ahol Gyurta Gergely képviselte a hazai színeket. A fiatalabbik Gyurta már azzal bőven eleget tett az elvárásoknak, hogy döntőbe jutott, itt már csak a tisztes helytállás volt a cél. Sikerült is megtartania az előfutamok során kivívott 7. helyét, bár az időeredménye - talán a kissé erős kezdés hatására - kicsit elmaradt a korábbitól. Gergő döntője után máris érkezhetett az idősebbik Gyurta. A 200 m mell középdöntőjéből Dani magasan a legjobb idővel jutott a holnap esti fináléba. Nehéz megmondani, hogy a többiekben mennyi lapul még, de egyelőre Dani bombabiztos befutónak tűnik. Ráadásul Molnár Ákosnak is sikerült beverekednie magát a döntőbe, így két magyarért is szoríthatunk majd.

    De ugyanígy két magyar lesz a hölgyek 200 m-es vegyesúszásának döntőjében is. Hosszú Katinka összetettben a 2., Verrasztó Evelyn pedig a 3. helyet szerezte meg a középdöntők során. Evelynnek ráadásul tartalékolnia is kellett, mivel nem sokkal később a 100 m gyors döntőjében is rajthoz állt. Bár a vegyes a fontosabb versenye, de a 100 gyors pedig a kedvenc, így hiába a szoros program, mindkét számban rajthoz állt. Verrasztó apukát idézve: "Ilyenkor egy lánynak nem lehet nemet mondani." Evelyn 5. lett a klasszikus szám döntőjében, ami nagyon szép teljesítmény.

    Ami nem a magyar vonatkozású döntőket illeti, Európa-bajnokot avattak még 200 m gyorson Paul Biedermann személyében. A szám világcsúcstartóját ezúttal senki nem tudta megtréfálni, meggyőző fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. Yuliya Efimova sem hagyott lehetőséget a mezőny többi tagjának, hogy megállítsák. 100 m-es mellúszásban az orosz lány lett az Európa-bajnok.

    Utolsó döntőként, mintegy finálé gyanánt következhetett a legjobban várt verseny a 200 m férfi vegyes Cseh Lászlóval és a nagy kihívóval, az osztrák Markus Rogannal. Roganról tudni lehetett, hogy nagy formában van, csak a vegyesre koncentrált, de Laci egy percig sem hagyott kétséget affelől, hogy ki a legjobb Európában. A pillangó és a hát után meggyőző fölénnyel vezetett, szükség is volt rá, hiszen ahogy az várható volt a mellúszás során nagyon megközelítette őt az osztrák rivális, de utolérni nem tudta, gyorson pedig már nem volt kérdés. Cseh László 2006 és 2008 után ismét Európa-bajnok 200 m vegyesen. Négy év után ismét aranyérmet szerez hazai közönség előtt. Szoros verseny volt, szép küzdelem, amiből szerencsére a mi fiúnk jött ki győztesen. A (szinte teltházas!) lelátó  tombol, őrjöng. Szép volt Laci! Köszönjük Laci!

    Reméljük fog még érte szólni a magyar himnusz a hét folyamán. És nem csak érte, hanem például holnap este Gyurta Daniért.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb 2010 verrasztóevelyn csehlászló hosszukatinka budapest2010 gyurtadániel gyurtagergely

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr402215554

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása