HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Az a végzetes július 21...

    2008.07.21. 11:23 :: menjus

    Négy éve történt...

    Négy évvel ezelőtt Cseh László élete első olimpiájára készült. Éjjel-nappal edzett, nem focizott, nem fürdött a Balatonban, nehogy valami baj történjen. A balatonfűzfői strandon mindössze egyetlenegy lépcső volt, azon sikerült Lacinak megcsúsznia. És a következmények már bőven kimerítették a baj fogalmát....
    Először nem is gondolta, hogy súlyosabb sérülés lesz. De a lába megtagadt és már vitték is a veszprémi kórházba, ahol lábközépcsonttörést állapítottak meg. Hat hét... Ennyi kellene normál esetben a gyógyuláshoz. Erre azonban nem volt idő, hiszen az olimpiáig már egy hónap sem volt hátra. Lacit Pestre vitték és a sportkórházban megműtötték. Alig hat nappal a törés után már újra vízben volt. Augusztus 14-én pedig rajtkőre állt Athénban. Egészen a törésig minden arról szólt, hogy vajon Lacinak sikerül-e legyőznie, Michael Phelpset. Július 21.-e végleg eldöntötte a kérdést: az amerikai úszózsenit 2 egészséges lábbal is nehéz (egyesek szerint talán lehetetlen) legyőzni, hát még egy egészségessel, meg egy töröttel. Laci 400 m vegyesen harmadik lett. Ha nincs a törés az ezüstérme garantált, így viszont a dobogóért is kínkeservesen meg kellett szenvednie. Talán ha nem rögtön az első nap van a 400 vegyesen, jobb időt tudott volna úszni. Ahogy teltek a napok és a versenyek, egyre jobban ráérzett az ízére ezt bizonyítja a 100 háton elért hatodik és a 200 vegyesen elért negyedik hely is. Vagy talán a ránehezedő nyomás enyhülése javított az állapotán.
    Most, négy évvel később Laci ismételten remek formában van, ezt bizonyítja a nemrég úszott Európa-csúcs 400 m vegyesen és a rengeteg országos csúcs. Már csak a lépcsőkre kell vigyáznia.

    Szólj hozzá!

    Címkék: athén2004 csehlászló

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr41564387

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása