HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Athéni krónika 2.

    2008.07.26. 18:02 :: menjus

    2004. augusztus 18. - 5. nap
    Röviden összefoglalva: Gyurta Dániel hős lett, igaz olimpiai bajnok nem... Bár Dani az előfutamban és az elődöntőben is győzni tudott, ezúttal akadt jobb nála. Kitadzsima nyeri az aranyat, de Danié az ezüstérem, míg a világcsúcstartó Hansennek csak a bronz jut. Nagy bravúr ez így is, nemcsak mi, az egész világ felkapta a fejét.
    200 m pillangón Risztov Éva tempózik a döntőben, de csak a nyolcadik helyen végez. Ő már alig várja, hogy vége legyen az olimpiának...
    Férfi 100 m gyorson hatalmas csatában Pieter Van den Hoogenban csap elsőként célba. Majd ismét magyar érdekeltségű számok: 200 m mellen Kovács Ági 5. idővel jut döntőbe, Cseh László pedig 200 m vegyesen biztosítja magának másnap estére a helyet.

    2004. augusztus 19. - 6. nap
    Négy századra a bronztól, hat századra az ezüsttől. Ennyivel maradt le Cseh László az éremtől. A beérkezés pillanatában még ő is azt hitte, megvan az érem, csalódott volt, pedig Darnyi Tamás 13 éves országos csúcsát is megdöntötte.
    Kovács Ági viszont oda meg vissza volt az örömtől a 200 m mellen elért ötödik hely után.
    Az elődöntőkben Verrasztó Evelyn volt érdekelt 200 m háton. Takács Krisztián és Gáspár Zsolt sajnos már a selejtezők során elvérzett, Risztov Éva pedig el sem indult 800 m gyorson.
    Nemzetközi viszonylatban a férfi 200 m hát döntője borzolta a kedélyeket. A versenyt Aaron Peirsol nyerte méghozzá tetemes előnnyel, majd szabálytalan forduló miatt kizárták. Néhány percig az osztrák Markus Rogan örülhetett az olimpiai bajnoki címnek, végül mégis Peirsol nyakába akasztották az aranyérmet. Noha senki sem vitatta a szabálytalanságot, a jegyzőkönyv helytelensége miatt visszavonták a diszkvalifikációt.


     

    2004. augusztus 20. - 7. nap
    Pénteken Kis Gergő az 1500 m gyorson, Miskovicz Zsuzsanna pedig 50 méter gyorson búcsúzott az elődöntőben. A férfi 4x100 m-es vegyesváltó viszont bejutott a másnap esti döntőbe. Az esti program így magyarmentes volt. A nap nagy kérdése közé tartozott, hogy nyer-e újabb aranyat Michael Phelps 100 m pillangón. Nemcsak az ötödik arany sorsáról volt szó (200 és 400 m vegyesen, 200 m pillangón és 4x200 m-es gyorsváltó tagjaként már diadalmaskodott), hanem 4x100 m vegyesváltóbeli indulásról. Az elődöntőben Phelps úszott pillangón, a döntőbeli helyet előzetesen a világcsúcstartó Crockernek szánták. Hacsak Phelps nem nyer a 100 m pillangó döntőjében. És nyert. Ezzel ötre bővítette az aranykollekciót.


     

    2004. augusztus 21. - 8. nap
    Az utolsó napra egy maratoni egy sprint szám és a két vegyesváltó jutott. 50 m gyorson Inge De Bruijn egy arannyal búcsúzik utolsó olimpiáján, 1500 m gyorson pedig esélyeshez méltóan Grant Hackett viszi haza a legfényesebb érmet. A női 4x100 m-es vegyesváltó az ausztrálok győzelmével zárul. Az olimpia zárószáma a férfi 4x100 m-es vegyesváltó. És az újabb nagy kérdés megnyeri-e nyolcadik érmét Michael Phelps, ráadásul úgy, hogy a lelátóról nézi végig a döntőt. Bár a 100 m pillangón aratott győzelmével jogosult lett volna a döntőbeli szereplésre, átengedte azt barátjának, az amúgy világcsúcstartó Ian Crockernek. Mivel az előfutamban Phelps úszott, ha a váltó nyer (vagy érmet szerez) ő is megkapja azt. És a srácok megnyerik neki. 6 arannyal és 2 bronzzal zár az amerikai úszózseni. És mieink? Merthogy ők is úsznak ám. A hetedik helyen zárnak, már az is nagy szó, hogy itt lehettek a döntőben.
    Egy ezüst, egy bronz ez hát az athéni nyolc nap mérlege.

    Szólj hozzá!

    Címkék: történelem athén2004

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr69569704

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása