HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Megvan az első

    2008.08.10. 10:30 :: menjus

    Hatalmas versenyt láthattak azok, akik koránkeltek ma a férfi 400 m vegyes és Cseh László kedvéért. Az olimpia első úszódöntőjében két amerikai, két olasz, egy brazil és egy kanadai mellett, két magyar is helyet kapott. A kettes pályán a tegnap hatalmas egyéni csúccsal döntőbe jutó Kis Gergő, az ötösön az Európa-rekorder Cseh László. Négyesen Michael Phelps, hatoson Ryan Lochte, amerikai szendvicsben a mi fiunk. Pont ezt szerette volna elkerülni.

    Laci pillangón szépen elmegy a két amerikaival, háton viszont megelőzik, mellen Phelps tetemes előnyre tesz szert – nincs hozzászokva, hogy a riválisok ennyire a nyakán vannak, így beleerősít egy kicsit. A gyorsra még Lochte fordul másodiknak, de Laci az utolsó száz méteren állva hagyja. Gyönyörűen hajrázik világbajnokunk, aki immár egy olimpiai ezüstéremmel boldog tulajdonosa. Megvan az első magyar érem Pekingben. Laci természetesen új Európa-csúccsal nyer (4:06.16), Michael Phelps pedig világcsúccsal (4:03.84). Neki is megvan az első az aranyak közül. És ami jóhír: most indult utoljára 400 m vegyesen.

    Ne feledkezzünk meg Kis Gergőről sem, aki kevésbé reflektorfényben ugyan, de gyönyörűen úszik, a hatodik, azaz még pontszerző helyen csap célba. Ideje elmarad ugyan a tegnap délutánitól, de most ennyi is elég a boldogsághoz.

    Szép volt fiúk, nagyon szép, így kell elkezdeni egy olimpiát.

    Nem jut tovább a 100 m pillangó középdöntőjéből Dara Eszter, 58.88-as ideje csak a 13. helyre elég. A tegnapi 58.39-cel befért volna a döntőbe.

    A férfiak 400 m gyorsúszásában a 2007-es világbajnok, a koreai Pak magabiztosan nyeri az aranyat. A további érmekért igen szoros csata alakult ki, végül a kínai Csang Liné lett az ezüst, az amerikai Larsen Jensené a bronz. A korábban nagy favoritnak tartott athéni ezüstérmes Grant Hackett csak a hatodik helyen végzett.

    Női 400 m vegyesen Stephanie Rice megleckéztette a világot, vagy legalábbis a korábbi világcsúcstartó Katie Hoff-ot. Az ausztrál úszónő 4:29.45-ös világrekorddal győzött, ezzel ő az első nő, aki 4 perc 30 másodpercen belül teljesítette a távot. Második helyen Kirsty Coventry, a harmadikon Katie Hoff végzett, aki elmaradt – igaz nem sokkal – korábbi világcsúcsától.

    Majdnem összejött a világcsúcsdöntés Alexander Dale Oen-nek a férfi 100 m mell középdöntőjében. A norvég mindössze 3 századdal maradt el Brendan Hansen rekordjától, de ha így folytatja, holnap meglehet az olimpiai arannyal együtt.

    Zárásként egy nem mindennapi finálé, a 4x100 m-es női gyorsváltó maradt. A németek remekül kezdenek, olyannyira, hogy Britta Steffen 53.38-as ideje új olimpiai rekord 100 m gyorson. 200 után még mindig a német váltó van elől, de a holland csapat 3. tagja, Heemskerk új fokozatba kapcsol és tetemes előnyt kovácsol csapatának. Marleen Veldhuisnak már csak az órával és saját világcsúcsukkal kell versenyeznie, amitől végül 14 századdal elmarad, de ez még így is olimpiai aranyat és olimpiai rekordot ér. Igazi rekordesőt hozott a szám, hiszen a második helyen célba érő amerikaiak új Amerikai-rekordot, a harmadik Ausztrália Ócánia-rekordot, míg a negyedik Kína Ázsia-rekordot úszik.

    Két világcsúcs tehát a mérleg az első napon, de ami a legfontosabb, hogy megvan az első magyar érem: Cseh László, 400 m vegyes, EZÜST. Szép volt Laci!

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 kisgergő daraeszter csehlászló michaelphelps

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr44608992

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása