HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Az utolsó előfutamok Pekingben

    2008.08.15. 20:18 :: rathia

    A mai délután volt az utolsó, mely előfutamokat vonultatott fel előttünk. A hátralévő két napon már csak hazai idő szerint hajnalban találkozhatunk az úszókkal, és szurkolhatunk teljes erővel, igaz magyar szereplésre már nem kerül sor. A szombat és a vasárnap azonban így is izgalmasnak ígérkezik.

    Ma délután négy előfutamot rendeztek, mi pedig az első két számban voltunk érdekeltek.

    Először az 50 méter női gyors úszás volt soron, ahol Dobár Éva indult magyar színekben. Azt mindenki tudta, hogy az elődöntőbe jutásra nincs reális esély, Éva a kilencven indulóból 41. lett, 26:33-as időeredménnyel. Első helyen a tizenhat éves Cate Campbell jutott a legjobb tizenhat közé, őt követi a holland Marleen Veldhuis, majd harmadikként a 41 éves amerikai úszónő, Dara Torres léphet tovább, akinek időeredménye 24:58. Persze a középdöntőben még rengeteg nagy névvel találkozhatunk majd, többek között a ma olimpiát nyert Britta Steffen-nel, vagy a már olimpiai bajnok és ma Steffen mögött ezüstérmes Lisbeth Trickett-tel.

    Ezután a leghosszabb úszószám elődöntőjére került sor a vizeskockában, amelyben összesen öt előfutamot rendeztek, így több mint egy órán keresztül csodálhattuk az 1500 méteren induló gyorsúszókat. Számunkra a legérdekesebb az utolsó kör volt, amelynek nyolcas pályáján az ajkai Kiss Gergő úszott. A cél nyilvánvalóan az eddigi legjobbjának megjavítása volt, melytől Gergő végül két másodperccel maradt el, a 15:09.67-es idő pedig a 19. helyet jelentette. Ez köszönhető volt talán a kicsit gyors kezdésének, de így is vitathatatlanul helytállt ezen az olimpián. Összesítésben a címvédő Grant Hackett végzett az élen olimpiai rekorddal –14:38.92, aki mint már említettük triplázásra készül 1500 m gyorson, olimpiai aranyait tekintve. Mögötte a második helyen Ryan Cochrane, harmadikon pedig az orosz Yuriy Prilukov jutott döntőbe, 14:41.13-as Európa-csúccsal.

    Az előfutamokat a női illetve férfi 4x100-as vegyesváltókkal zártuk, ahol már most nagy verseny volt kialakulóban, a két-két előfutam, azaz középdöntő során.

    A hölgyeknél Ausztrália jutott elsőként döntőbe, megelőzve a Nagy-Britanniát akiknek 3:59.18-as ideje új Európa-csúcs, őket pedig az amerikai váltó követi a sorban.

    A férfiaknál az Egyesült Államok nyerte az elődöntőt, nem nagy meglepetésre, de annál szorosabb időeredménnyel. Igaz, valószínűleg a ma úszó teljes négyest lecserélik majd az amerikai szakvezetők, végül csupán egy századdal maradt le mögöttük Ausztrália váltója, és alig hattal Japán, így bár a legtöbben amerikai győzelmet várnak, minden bizonnyal nagy csata van kialakulóban az érmekért.

    A holnapi nap programja:

    04:00  200 m női hát, Döntő

    04:07  100 m férfi pillangó, Döntő

    04:13  800 m női gyors, Döntő

    04:36    50 m férfi gyors, Döntő

    04:51    50 m női gyors, Középdöntő

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr11617843

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása