HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Három a magyar igazság

    2008.08.15. 10:46 :: menjus

    Megszerezte harmadik ezüstjét is a pekingi olimpián Cseh László, méghozzá új Európa csúccsal. Laci ezúttal is a világcsúcsot úszó Michael Phelps mögött, de Ryan Lochte előtt végzett.

    Nem vele, hanem a másik magyar versenyzőnkkel Takács Krisztiánnal kezdődött a reggel. Az 50 m férfi gyorsúszás középdöntőjében Krisztián hatalmas országos csúcsot döntve a kilencedik helyen végzett, így éppen kicsúszott a döntőből. Eredménye így hatalmas teljesítmény.

    Akár azt is mondhatjuk, hogy egy fél aranyérmet is szereztünk a mai napon. A 200 m női mell döntőjében az amerikai, de magyar származású Rebecca Soni szerezte meg az aranyérmet. Soni még a világcsúcsot is elvette a második helyen célba érő Leisel Jones-tól. A harmadik helyen új Európa-rekorddal a norvég Sara Nordenstam végzett.

    Ryan Lochte két nagy tettre is készült ezen a napon. 200 háton a címvédő Aaron Peirsolt, 200 vegyesen pedig a verhetetlennek tűnő Michael Phelpset akarta elkapni. Nos, előbbi sikerült is neki, ráadásul új világcsúcsot is döntött. A korábbit társbérletben birtokolták Peirsollal. A címvédőnek 5 olimpiai arany után "csak" egy ezüst jutott, ugyanakkor biztos hogy a vegyesváltóban még viszontlátjuk. A bronzérmet - ezúttal egyedül - az orosz Vyatchanin szerezte meg, aki őrületesen kezdett 150 méterig az élen állt, noha a döntőbe éppenhogy csak bekerült szétúszással.

    A nők hasonló számának középdöntőjét a címvédő Kirsty Coventry nyerte Elizabeth Beisel és Meagen Nay előtt. Laure Manadou csak a 15. helyen végzett, ezzel véglegesen kioszthajtuk neki a citromdíjat.

    Hihetetlen befutót produkáltak a női 100 m gyors résztvevői, nagyobb verseny volt, mint a férfiaknál. Britta Steffen négy századdal előzte meg a világcsúcstartó Lisbeth Trickettet. A német úszónő megfordulni sem mert, hogy megnézze az eredményt csak Libby gratulációja tudatosította benne a tényt: olimpiai bajnok.

    Következhetett a 200 m vegyes döntője. Laci őrületes tempóban kezdett,  öngyilkos taktikájának köszönhetően a második százon Phelps elúszott, Lochte és Pereira pedig ráúsztak Lacira. Laci egy századot megtartott az előnyéből, ennyi is elég volt az ezüsthöz. Athénban századokkal kapott csak ki Lochtetól, most az élet visszaadta ezt neki. Iszonyatosan elfáradt, a dobogón egy kicsit rosszul is lett, elhalasztotta a sajtótájékoztatót, hogy pihenhessen. Három ezüstöt nyert a magyar fiú, mindháromhoz fantasztikus Európa-rekord is társult, és mindenhárom számban Michael Phelps mögött. Hatalmas pech egy ilyen úszó kortársának lenni, de a világ legjobb úszójától kikapni nem szégyen. Laci boldog is az ezüstéremmel, de az időeredménnyel nem. Ha nem kezd őrült tempóban, lehetett volna jobb is, de mindent egy lapra tett fel. Megpróbálta a lehetetlent, de meg kellett próbálnia. Ráadásul eddig ő a legeredményesebb magyar az olimpián. Noha fényesebb érem biztos lesz még, három érmet szerezni csak Kovács Katalinnak van esélye.
    Szép volt Laci, nagyon szép.

    Zárószámként a férfi 100 m pillangó középdöntőit rendezték.Michael Phelps egyenesen az eredményhirdetésről szaladt a rajtkőre és így is képes volt 50.97-t úszni. Tényleg nem fog soha elfáradni? Egyelőre öt századdal Milorad Cavic túl tett az amerikai zsenin. Az előfutamok során még gyengélkedő Ian Crocker a harmadik helyen végzett.
    Mivel a váltóban az amerikaiaknak van a legnagyobb esélyük, így a rekordbeállításhoz szükséges hét aranyat már majdnem borítékolhatjuk.

    A lényeg viszont Cseh Laci. Három ezüstérem, három Európarekord. Több, mint fantasztikus.

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 csehlászló michaelphelps

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr82616939

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása