HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Három érem az első napon

    2010.08.10. 10:07 :: menjus

    A margitszigeti EB 1. napja

    Rendkívül jól sikerült számunkra az úszó Európa-bajnokság első napja, hiszen három érmet is szerzett a magyar küldöttség. Egy árnyalatnyi csalódottság azért vegyült a történetbe, hiszen várakozásaink ellenére a legfényesebb érem nem jött össze.

    A férfi 400 m gyors döntőjével kezdődött az esti program, ahol titkon máris reménykedhettünk az első éremben Kis Gergő révén. Gergő egészen 300 méterig csak a 7.-8. helyen tempózott, de rendkívül jól tartotta magát a mezőnnyel, így az utolsó 100 méteren beindíthatta a jól ismert hajráját felúszott a dobogóra. Az európa-bajnoki címet a francia Yannick Agnel nyerte a világcsúcstartó Paul Biedermann előtt. Az ajkaiak büszkesége bízik benne, hogy ez a bronz csak a kezdet, 800 m gyorson címvédőként száll medencébe, 400 m vegyesen pedig Cseh Laci egyik legnagyobb kihívója lehet.


    Az este másik egyéni döntőjében, 400 m vegyesen két éremesélyes magyar hölgy is medencébe ugrott. A világbajnok Hosszú Katinkától kimondva-kimondatlanul de azért vártunk egy aranyérmet. Katka 200 m-ig tetemes előnyt szedett össze Hannah Mileyval szemben, de a skót lány a mell résztávon maga felé billentette a mérleget és gyorson már befoghatatlan volt. Katkának maradt az ezüstérem, míg Jakabos Zsunak remek hajrával sikerült megszerezni a bronzérmet.



    A középdöntők során egyedül Gyurta Daninak sikerült továbblépnie, a 3. helyen végzett 100 m mellen, ami történetesen a csak a gyengébbik száma.

    Zárásképp még a két gyorsváltóért is szoríthattunk. A lányok az 5., a fiúk a 6. helyen jutottak a saját döntőjükben. A Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Dara Eszter és Hosszú Katinka által alkotott kvartett nemcsak hogy előrébb tudott lépni egyet a döntő során, de csak centiken múlott, hogy ne sikerüljön egy még nagyobb bravúr: 17 századdal csúsztak csak le a dobogóról. A fiúk pedig új országos csúccsal védték meg a 6. helyüket.

    Erős kezdést kaptunk tehát a magyar csapattól, de a java még csak most jön: fognak még fényesedni azok az érmek.

    Szólj hozzá!

    Címkék: eb kisgergő hosszukatinka budapest2010 jakaboszsuzsanna

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr122211257

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása