HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Amerika álmodik...

    2008.07.23. 10:00 :: rathia

    Még 16 nap a pekingi olimpiáig...

    A világklasszis Michael Phelps után, itt van most egy hölgy honfitárs is, aki rekordot szeretne beállítani az alig három hét múlva kezdődő olimpián. Míg Phelps, hogy megdöntse Mark Spitz rekorját nyolc olimpiai számban kvalifikálta magát, Natalie Coughlin hat érmet szeretne hazavinni.

    A 25 éves sportolónő, ha megvalósítja célját, a német Kristin Otto egyéni csúcsát állítaná be, aki 1988-ban Szöulban szerzett hat bajnoki címet.

    Coughlin ezzel valamennyi sportágat figyelembe véve minden idők legeredményesebb amerikai sportolónője lehet, az egy olimpián nyert érmeket tekintve.

    A pszichológus végzettséggel is rendelkező úszónő három egyéni - 100 m háton (a válogatón 58: 97-es idővel világcsúcsot repesztett), 100 gyorson és 200 vegyesen - és három váltószámban tervezi az indulását. Hátúszásban címvédőként és világcsúcstartóként abszolút favoritnak számít 100 méteren, a másik két egyéni számban viszont komoly riválisai vannak.

    Coughlin egyébként eredetileg még 100 m pillangón is szeretett volna indulni, és bár a tavalyi világbajnokságon harmadik lett ebben a számban, korábbi tapasztalatai meggyőzték arról, hogy ne vállalja túl magát.

     

    Kristin Otto

    és

    Natalie Coughlin

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika peking2008

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr93581196

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása