HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Három előfutam, három továbbjutó...

    2008.08.11. 14:30 :: rathia

    Bár ma délután csak három előfutamot tartogatott számunkra Peking, mindháromban szerepeltek magyar úszók.

    Elsőként a 200 m női gyors volt soron, ahol hat futamból került ki a legjobb tizenhat versenyző. Rögtön egy világcsúccsal indultunk, hiszen az utolsó futamban Frederica Pellegrini fantasztikus 1: 55.45-ös időt repesztett, így Isakovics, az angol McLatche, és Katie Hoff előtt ő jutott a legjobb idővel az elődöntőbe. Az olasz lány sokat panaszkodott a megfordult menetrendre, mindez igazolja is sérelmeit, hiszen a délelőtti eredmények nem nagyon hozzák eddig az előző nap megmutatott formáját. Na de ne feledkezzünk meg Mutina Ágnesről, aki országos csúccsal 1: 57.25-el az ötödik helyen jutott a legjobb tizenhat közé, mely mindenképp bizakodásra ad okot.

    Ezután a férfiak léptek a porondra, következett Michael Phelps kedvenc száma a 200 m pillangó. Phelps nem meglepetésre, mindössze egy erőssebb negyven méter meghúzása után, 1: 53.70-es idővel első lett, és talán az sem lep meg mindenkit, hogy mindez olimpiai csúcsot is jelent.

    Kis országunkat két remek fiú, Cseh László és Kerékjártó Tamás képviselte. Sajnos Kerékjártónak nem sikerült tovább úsznia, igaz megjavította saját legjobbját, az 1: 57:22-es idő kevésnek bizonyult.

    Laci azonban hozta kirobbanó formáját, másodikként jutott az elődöntőbe 1: 54.48-as kiváló idővel, mely félelmetes nagy országos csúcs (kis híján Európa csúcs). Izgatottan várhatjuk hát holnapi szereplését a legjobb tizenhat között, igaz ő csak kirándulásnak szánta a 200 m pillangót, a 400 és 200 méteres vegyes közti időt kitöltve.

    Harmadikként női vegyes úszás volt soron a programban, mégpedig 200 méteres, szintén két magyar résztvevővel, Hosszú Katinkával és Verrasztó Evelynnel. Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy mindkét lányt elődöntőbe vártuk, és hogy esélyük is volt erre. Katinka 2: 13.05-ös ideje 1,5 másodperccel jobb élete eddigi legjobbjánál, Verrasztó Evelyn pedig 2: 12:52-es idővel országos csúcsot úszott. Bár Katinka legjobbja az utolsó pillanatig reményekkel kecsegtetett, sajnos kiszorult a tizenhatos mezőnyből. A futamokat a brit Hannah Miley nyerte 2: 11.72-es idővel, mögötte a két amerikai Katie Hoff és Natalie Coughlin jutott tovább, de nem szabad megfeledkezni a tartalékoló Coventry-ról és a már olimpiai bajnok Stephanie Rice-ról sem.

    Holnap tehát három számban, három magyarért szurkolhatunk, és bátran állíthatom, hogy van esélyünk újra a döntőbe jutásra, érdemes hát korán kelni!

    A holnapi döntők és elődöntők programja

    04:00 200 m női gyors, Középdöntő (Mutina Ágnes)

    04:13 200 m férfi gyors, Döntő

    04:20 100 m női hát, Döntő

    04:28 100 m férfi hát, Döntő

    04:45 100 m női mell, Döntő

    05:01 200 m férfi pillangó, Középdöntő (Cseh László)

    05:23 200 m női vegyes, Középdöntő (Verrasztó Evelyn)

    Szólj hozzá!

    Címkék: peking2008 verrasztóevelyn mutinaágnes csehlászló hosszukatinka

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr99610735

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása