HTML

Úszóblog

Minden, ami az uszodák világában történik. Nem mindig minden elfogultság nélkül...

    Kövess minket Twitteren!

    Utolsó kommentek

    Megjegyzés

    Nem állok kapcsolatban sem a Magyar Úszó Szövetséggel, se senkivel az úszók közül. Az oldalt csak puszta lelkesedésből készítem. Az itt megjelenő információk csak annyira vehetők hitelesnek, mint bármi más az interneten:)

    Phelps kikapott Lochtetól 200 m vegyesen

    2010.08.08. 10:57 :: menjus

    Összefoglaló az amerikai bajnokságról
    Irvine, 2010. augusztus 3-7.

    Hivatalos honlap
    Eredmények
    A Pan Pacific bajnokságra nevezett amerikai csapat

    Míg mi árgus szemekkel figyeljük a Margitszigetet és a szinkron- valamint hosszútávúszó versenyekkel hangolódunk a hétfőn kezdődő igazi showra (ha szabad így fogalmaznom), addig Amerikában is lezajlott a nemzeti bajnokság. Az 5 napos versenysorozat Irvineban egyben az augusztus 18. és 23. között megrendezésre kerülő Pan Pacific bajnokság válogatóversenye is volt.

    A verseny egyik nagy kérdése az volt, hogy vajon milyen formában van Michael Phelps, aki ezt megelőzően többször is elmondta: még nem tart ott a felkészülésben, ahol szeretne. Ehhez képest 200 m gyors döntőjét, egy hajszállal ugyan, de behúzta Ryan Lochte előtt, míg a 100 és 200 m pillangót a szokásos meggyőző fölényével nyerte. 200 m vegyesen viszont kikapott Ryan Lochtetól, és ez az első alkalom, hogy nagy versenyen Lochtenak sikerült megvernie honfitársát ezen a távon. Lochte egyébként a világ idei legjobb eredményével nyerte a 400 m vegyes döntőjét is. Ez a szám korábban szintén Phelps felségterületének számított, de a pekingi olimpia óta már nem szerepel a sztárúszó étlapján. Ehelyett kipróbálta magát 200 m háton, ahol a döntőben a 4. helyett sikerült megszereznie, miközben Lochte itt is diadalmaskodni tudott, megelőzve a (korábbi?) hátúszás királyt, Aaron Peirsolt. Peirsol egyébként 100 háton is "csak" a második helyet érte el, ott David Plummer nyúlta le tőle a bajnoki címet 3 századdal.

    A hölgyeknél túl nagy meglepetések nem születtek. Egy éves pihenő után újra medencébe ugrott Natalie Coughlin (100m hát: 1., 100m gyors: 3.), Katie Hoff (400 m gyors: 1., 400 m vegyes: 3.), sőt a gyereknevelésből visszatérő Amanda Beard is (200m mell: 2.).

    Szólj hozzá!

    Címkék: amerika 2010 michaelphelps ryanlochte

    A bejegyzés trackback címe:

    https://uszo.blog.hu/api/trackback/id/tr682206969

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása